Rijschool
Rijschool-centrale
Rijschool Alblasserwaard
Alblasserdam
Terug Rijschool Alblasserdam

Rijschool Alblasserwaard
Johan de Wittstraat 30
2953BJ Alblasserdam
078-6453194

Categorien (auto/motor): Rijschool Alblasserwaard geeft autorijlessen.


Extra informatie:

Rijschool Alblasserwaard is een door het CBR gecertificeerde RIS Rijschool !!

(Veruit de meeste autorijscholen hebben deze certificering niet!).

Een RIS instructeur heeft meer instructeurs-opleiding gehad en wordt periodiek bijgeschoold en gecontroleerd door het CBR.

Elke RIS-rijschool heeft een RIS pas (een blauwe RIS pas zoals boven) en is te herkennen aan het Q logo (Quality) om zich te kunnen onderscheiden van de rijscholen die alleen aan de minimale wettelijke eisen voldoen (WRM bevoegdheid). Deze niet door het CBR gecertificeerde rijscholen kunnen en mogen geen RIS-examens voor je aanvragen en daarmee heb JIJ dus niet de mogelijkheid tot een grotere kans van slagen! (zie hier onder wat het CBR zegt over de RIS opleiding).

Maar wat is nu RIS ?

RIS staat voor Rijopleiding In Stappen en is een lesmethode ontwikkeld door het CBR zelf. Kenmerkend voor de RIS opleiding is de stapsgewijze opbouw waarbij jij je thuis voorbereidt in je RIS boek. Door het voortgangsoverzicht weet jij exact hoe ver je al bent.

De RIS-opleiding bestaat uit 4 modules:

Module 1 : controle bediening en beheersing van het voertuig.
Module 2 : eenvoudige verkeerssituaties en bijzondere verrichtingen.
Module 3 : complexe verkeerssituaties o.a. invoegen op autosnelwegen inhalen- rotonde rijden enz.
Module 4 : verantwoord rijgedrag - rijden met navigatie rijden in bijzondere/moeilijke omstandigheden - milieu.

Na module 3 volgt er een tussentijdse toets bij het CBR zodat je nog zekerder op je examen komt want de laatste verbeterpuntjes worden jou hier nog duidelijker. Samen met je instructeur werk je hier nog aan en ga je na Module 4 op het examen.

RIS leidt vaak tot minder benodigde praktijklessen. Rijschool Alblasserwaard is éen van de weinige RIS rijscholen! Het CBR controleert RIS gecertificeerde rijscholen periodiek of nog aan de RIS eisen wordt voldaan.

Je begrijpt wel dat het CBR graag ziet dat je haar methode hebt gevolgd. Je kan het zo zien dat je al een streepje voor hebt op niet RIS leerlingen. Uiteraard moet je jezelf nog wel even bewijzen. RIS is dus vaak voordeliger en je hebt een grotere kans op slagen. Een makkelijke keus, nietwaar?

Op de website van het CBR (cbr.nl/ris.pp) staan de volgende voordelen van de RIS opleiding vermeld:Fors hoger slagingspercentage

Hoge kwaliteit van de rijopleiding

Stap-voor-stap aanpak

Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer

Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingkaartUiteraard ben je niet verplicht een RIS-opleiding te volgen. Rijschool Alblasserwaard biedt namelijk beide mogelijkheden aan.

Vraag stellen aan Rijschool Alblasserwaard:

Naam:
Email:
Vraag:
Uw code: